Додатки для суші є незамінними на кожному столі. Без них неможливо уявити собі вживання ролів і сетів з будь-яким наповненням – від сирних, до веганських і рибних шматочків.
Соуси для суші та не тільки: меню Суші-Го
В меню Суші-Го можна відшукати все, що потрібно, щоб спробувати суші та роли – від популярних соусів, до шматочків японського хрону.
Соєвий
Є не просто найпопулярнішим, але ще і найбільш відомим соусом родом з Азії. Там він з лишком замінив менш корисну сіль. Створюваний в процесі ферментації бобів, він має м’який, солонуватим присмаком, який підкреслює рис і морепродукти. Крім того, не тільки в Азії, але й у нас його стали широко застосовувати з десертами, що містять солодкі шматочки. У поєднанні з солонуватістю соєвого, вони набувають кардинально новий смак.
Унагі
Другий за популярністю соус в японській кухні. Вважається відмінним доповненням до страв, у складі яких присутні слайси річкового вугра. Його солодкуватий присмак відтіняє морепродукти, дає можливість зробити рис менш прісним, а овочі – солодшими. Може застосовуватися які заправка в супи місо.
Спайсі майонез
Виходячи з назви, можна зрозуміти, що головна особливість майонезу – в його гострих нотах. М’який, створений з натуральних яєць, він відрізняться густою консистенцією і приємним ароматом. Універсальний, він поєднується як з різними видами риби (білої та червоної), так і з ікрою, морепродуктами й іншими інгредієнтами. Добре відтіняє смак веганських страв, що складаються з овочів.
Горіховий
Має консистенцію крем-пасти, вважається хорошим замінником заправки для азійських салатів. Дуже добре поєднується з лососем – свіжим, копченим і не тільки. У складі соусу – горіхи, як правило, арахіс, завдяки чому він володіє унікальним і ні з чим не порівнянним ароматом.
Васабі
Він же японський хрін, вважається головним супутником до суші та ролів. Дуже добре поєднується з сирою рибою і морепродуктами. Раніше застосовувався для ліквідації бактерій, поширених в сирих продуктах. Сьогодні вважається смачним доповненням з пікантним, гоструватим посмаком. Рекомендується наносити тонкою смужкою на рис або змішувати з соусами для регулювання смаку.